top of page

Рекомендації шляхів успішної адаптації дитини до ДНЗ

КРОК 1 Налаштуйте дитини на майбутній похід в дитячий сад, зацікавте її

розповідями про те, чим вона буде займатися, грайте з нею в «дитячий садок», складайте власну казку, як ведмедик ходив в сад гуляти з друзями - таким чином дитина буде краще розуміти що її чекає і проявлятиме цікавість.

КРОК 2 Зустрінтеся з керівництвом, вихователями, психологом. Дізнайтеся всі необхідні організаційні моменти, розпорядок дня, розкажіть про особливості, звички та інтереси вашої дитини, виберіть єдину тактику виховання з вихователями.

КРОК 3 Підготуйте дитину до режиму дитячого садка, навчіть базовим навичкам самообслуговування

КРОК 4 Частіше виходьте грати з ровесниками вашої дитини, вчіть її взаємодіяти з іншими дітьми, знайомитися, просити / давати іграшки.

КРОК 5 Почніть прихід в дитячий садок з ігор на майданчику дитсадка під час прогулянки, так дитина зможе в комфортній обстановці з вашою допомогою познайомиться зі своїми одногрупниками і завести друзів

КРОК 6 Давайте дитині в садок улюблену іграшку, з нею їй буде спокійніше

КРОК 7 Встановіть ритуал прощання, і не тікайте на попрощавшись -так можна підірвати довіру дитини

КРОК 8 Поступово збільшуйте час перебування дитини в дитсадку, починаючи з прогулянок, потім пару годин до обіду, і не поспішайте залишати дитину на сон, адже вона тільки звикає бути дорослою, в нових умовах і засипати без мами Адже це може травмувати дитину і період адаптації може значно затягнутися.

КРОК 9 Запитуйте у вихователя про минулий день в саду: про поведінку, настрої, навичках самообслуговування, сон, харчування, успіхи в навчанні та взаємодії з однолітками

КРОК 10 Запитуйте у дитини, як пройшов її день, цікавтеся її діяльністю, інтересами.

КРОК 11 Зменшіть тимчасово навантаження на нервову систему, змінивши ігри вдома з активних на більш спокійні, зменшіть час перегляду телевізора і походів в місто. Намагайтеся збільшити емоційний контакт, взаєморозуміння, грайте разом з дитиною, а на ніч читайте книжку.

Успішної Вам адаптації.

Рекомендації
bottom of page